Adress:
Kanalgatan 3,
211 40 Malmö
Öppettider:
Mån-fre: 07:30-20:00
Lör-sön: 09:30-17:00

Invisalign – Osynlig tandställning

Invisalign är en tandställning utformad för tandreglering med hjälp av osynliga skenor. Dessa skenor är avtagbara och planeras digitalt på datorn.

Boka tidKontakta oss

Invisalign som osynlig tandställning

Slutresultatet av behandlingen presenteras direkt på skärmen så att man kan se förändringen och göra justeringar i planeringen innan behandlingen ens påbörjats. På så sätt styr man hela behandlingen utefter patientens önskemål och kan då göra de justeringar patienten önskar. Denna planering kostar 6095 kr om man inte väljer att gå vidare med behandlingen, men ingår i behandlingskostnaden. De skenor man får som patient använder man dygnet runt och tar endast ut dem vid tandborstning samt vid måltider.

Tandställning för vuxna

Invisalign kan utföras på barn och vuxna. Hos oss är dock åldersgränsen 18 år.

Pris på Invisalign?

Behandlingens kostnad varierar beroende på omfattning. Priset kan variera mellan 26’000 – 66’000 kr för en komplett behandling. Oftast hamnar behandlingspriset för Invisalign på 46’000-56’000 kr.

Behagligare och noggrannare planering än vanlig tandreglering

Många av våra patienter som behandlats med Invisalign som även haft vanlig tandställning tycker att Invisalign är mycket behagligare och smidigare. Viss ömhet kan förekomma i de tänder som flyttas men ömheten är mindre än vid vanlig tandreglering. Planeringen är mer precis än den vanliga ”rälsen” genom att man med Invisalign kan välja vilka tänder som ska flyttas och vilka som inte ska flyttas samt även hur mycket om de ska flyttas. Allt det görs i den digitala planeringen.

Välbeprövad tandställning med över 8 miljoner behandlade patienter Invisalign är ett välbeprövat system som har funnits i mer än 20 år. Totalt har man behandlat över 8 miljoner patienter världen över. Den digitala planeringen är dess största styrka och tack vare det har man kontroll över hela processen och behandlingen. Mer om behandlingen kan läsas på invisalign.se

Hur sker tandregleringen?

Tandregleringen sker med hjälp av skenor som man använder dygnet runt, även under natten. Dessa ska endast tas ut vid intag av mat samt tandborstning. Man får en uppsättning av skenor. Antalet beror på hur omfattande behandlingen är. Skenorna är numrerade och byts varannan vecka. Varje skena flyttar tänderna ca 0,25 mm vilket betyder att 4 skenor kan flytta varje tand 1 mm. När behandlingen är färdig får man antingen nya skenor att ha endast under natten för att behålla tändernas position eller så får man en s.k. retainer som sätts fast på baksidan av framtänderna i över- och underkäke för att motverka recidiv, dvs att tänderna återgår till sina gamla positioner.

Bilder före och efter behandling

Mellanrum

Trångställning

Trång överkäke

Utåtstående tand

Djupt bett

Sneda tänder

Boka en tid online - snabbt och enkelt!

Nu är det lättare att boka en tid hos oss, boka direkt via knappen nedan.

Tidsbokning online